Vergelijk energie met een energievergelijker

Energievergelijken is een klusje dat je niet zomaar even handmatig uitvoert. Er zijn namelijk 23 energieleveranciers in Nederland met allemaal verschillende tarieven, contracten en voorwaarden. Als je deze allemaal naast elkaar moet zetten, is het begrijpelijk dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Vergelijk energie daarom door middel van een energievergelijker. Zo ben je binnen 5 minuten klaar met het vergelijken van 23 energieleverancier en je huidige contract. Prettig geregeld!

Gebruik maken van een energievergelijker

Het is niet moeilijk om gebruik te maken van een website speciaal gericht op energie vergelijken. Het enige wat jij moet doen is je postcode, huisnummer en een recentelijk jaarverbruik van jouw woning opgeven op de website. Aan de hand hiervan gaat de vergelijker voor jou aan de slag om alle kosten te berekenen zodat jij gelijk kunt zien of je voordeliger uit kunt zijn bij een andere energieleverancier. Ook zie je hier de specificaties van de tarieven bij vermeldt staan, zodat je precies weet hoe de prijs in elkaar zit.

Mocht je willen overstappen dan kun je dit direct doen via de website. Je hebt vaak de mogelijkheid om gebruik te maken van de aanbieding die voor jou het meest voordeligste blijkt te zijn na de vergelijking. Je vult dan alleen de rest van je gegevens in en verstuurd de aanvraag. Hierna zal je alles via de email ontvangen zoals het contract en de bevestiging. Wees niet bang want je hebt altijd nog veertiendagen wettelijke bedenktijd en in deze periode kun je nog afzien van het contract als je er toch niet helemaal zeker van bent. Doe je dit niet, dan zal na veertiendagen wettelijke bedenktijd de levering door de nieuwe energieleverancier worden overgenomen. Het enige wat jij hiervoor hoeft te doen is je meterstanden door te geven en de eindnota te bekijken.

Vergelijk energie en bespaar tot wel €300,-

Je zult er snel achter komen dat je op deze manier honderden euro’s kunt besparen op je jaarlijkse energierekening. Vergelijk energie daarom vandaag nog en bespaar direct. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt voor gas en stroom. Kijk op Consumind.nl en bereken wat het voor jou betekent!